Nepečený Raffaello cheesecake

Nepečený Raffaello cheesecake

Tropická chuť kokosu sa v tomto nepečenom dezerte snúbi s jemnými mandľami a bielou čokoládou. Hodí sa na akúkoľvek oslavu alebo letnú záhradnú párty.

Ingrediencie:

  • 200 g sušienok, ideálne z kukuričnej múky,
  • 15 g strúhaného kokosu,
  • 35 g opražených mandlí,
  • 113 g masla, roztopeného,
  • 180 g bielej čokolády posekanej na menšie kúsky,
  • 120 g šľahačkovej smotany,
  • 600 g krémového syra – mascarpone a podobne,
  • 60 ml kokosového mlieka,
  • šťava z polovice citróna,
  • na ozdobu: strúhaný kokos a 12 bonbónov Raffaello.

Postup

  1. Okrúhlu formu vysteľte papierom na pečenie.
  2. V mixéri zmiešajte sušienky, kokos a mandle. Meľte ich pokiaľ sa nevytvoria drobné omrvinky. Potom pridajte roztopené maslo a meľte ďalšie dve minúty. Keď vznikne múka, ktorá sa na seba lepí, cesto je pripravené. Nasypte ho do pripravenej formy a utlačte na spodok a boky rukou alebo zadnou stranou lyžice. Korpus vložte do chladničky.
  3. Bielu čokoládu roztopte spolu so šľahačkovou smotanou vo vodnom kúpeli (v miske položenej na hrniec s vriacou vodou – dno misy sa nesmie dotýkať vody, lebo čokoláda by sa pripálila). Potom ich položte na pracovnú dosku a nechajte vychladnúť.
  4. Krémový syr najskôr rozmiešajte, aby ste ho zjemnili. Potom pridajte kokosové mlieko a čokoládovú zmes.
  5. Nakoniec pridajte šťavu z citróna.
  6. Hotový krém nalejte na korpus a vložte najmenej na 2 hodiny do chladničky. Pred podávaním ho ozdobte kokosom a bonbónmi. Zvyšky koláčika skladujte v chladničke. Dobrú chuť!

Zdroj / Recept na nepečený Raffaello cheesecake: tastemade

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Close Menu