Uhorkový sirup

Uhorkový sirup

Uhorkový sirup sa nepýši iba žiarivou farbou, ktorá je úplne prírodná, ale aj osviežujúcou chuťou. Po zmiešaní s vodou si pripravíte lahodnú letnú limonádu – najmä ak použijete vychladenú minerálku. Miešať ho môžete aj s inými nápojmi (napríklad hroznovým džúsom) a dosiahnuť tak nezvyčajné chute, ktoré vedia prekvapiť. Začnite prípravou uhoriek – nastrúhajte ich a vytlačte z nich šťavu.

Ingrediencie na uhorkový sirup:

  • 300 g kryštálového cukru,
  • 300 ml vody,
  • 800 ml uhorkovej šťavy,
  • citrónová šťava z 1 citróna alebo limetky,
  • 0,5 g xantan – prírodný polysacharid (voliteľné).

Návod ako postupovať

  1. Pri stredne vysokej teplote roztopte cukor vo vode. Občas ho premiešajte a počkajte, kým trochu zhustne.
  2. Potom pridajte uhorkovú a citrónovú šťavu a ak máte, tak aj xantan (jeho úlohou je sirup zhustiť). Sirup povarte 10 minút.
  3. Potom sirup nalejte do fliaš a nechajte vychladnúť. Uzatvorený vydrží v chladničke približne tri týždne.

Alternatívny postup

Ak nechcete použiť uhorkovú šťavu, môžete do cukrového sirupu zamiešať nastrúhané uhorky a nechať ich povariť 30 minút. Po uvarení sirup preceďte cez plátno a vytlačte z kúskov uhoriek všetku šťavu.

Zdroj / Recept na uhorkový sirup: varecha | lifeloveliz

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Close Menu