INGREDIENCIE
4 ks dlhá červená paprika
3 ks červená čili paprička
6 strúčikov cesnak
150 ml voda
100 g cukor
15 ml biely ryžový ocot
15 ml rybacia omáčka
1/2 ČL soľ
5 g zemiakový škrob / kukuričný škrob
POSTUP
-
1
Sladké papriky a čili papričky zbavíme stopiek a pokrájame na väčšie kusy. Cesnak ošúpeme a posekáme. Všetko spolu zľahka rozmixujeme (nemixujeme na kašu, iba “posekáme”).
-
2
Do hrnca si dáme cukor, vodu, ryžový ocot, soľ, rybaciu omáčku a tozmixovanú zmes. Všetko spolu premiešame a na miernom ohni varíme, kým sa nám nerozpustí všetok cukor. Následne necháme krátko povariť.
-
3
Zemiakový alebo kukuričný škrob rozmiešame v troške vody a prilejeme do hrnca. Premiešame, krátko prehrejeme a odstavíme.
-
4
Hotovú omáčku nalejeme do sklenenej uzatvárateľnej fľaše/nádoby. Po vychladnutí skladujeme v chladničke.