Tropická chuť kokosu sa v tomto nepečenom dezerte snúbi s jemnými mandľami a bielou čokoládou. Hodí sa na akúkoľvek oslavu alebo letnú záhradnú párty.
Ingrediencie:
- 200 g sušienok, ideálne z kukuričnej múky,
- 15 g strúhaného kokosu,
- 35 g opražených mandlí,
- 113 g masla, roztopeného,
- 180 g bielej čokolády posekanej na menšie kúsky,
- 120 g šľahačkovej smotany,
- 600 g krémového syra – mascarpone a podobne,
- 60 ml kokosového mlieka,
- šťava z polovice citróna,
- na ozdobu: strúhaný kokos a 12 bonbónov Raffaello.
Postup
- Okrúhlu formu vysteľte papierom na pečenie.
- V mixéri zmiešajte sušienky, kokos a mandle. Meľte ich pokiaľ sa nevytvoria drobné omrvinky. Potom pridajte roztopené maslo a meľte ďalšie dve minúty. Keď vznikne múka, ktorá sa na seba lepí, cesto je pripravené. Nasypte ho do pripravenej formy a utlačte na spodok a boky rukou alebo zadnou stranou lyžice. Korpus vložte do chladničky.
- Bielu čokoládu roztopte spolu so šľahačkovou smotanou vo vodnom kúpeli (v miske položenej na hrniec s vriacou vodou – dno misy sa nesmie dotýkať vody, lebo čokoláda by sa pripálila). Potom ich položte na pracovnú dosku a nechajte vychladnúť.
- Krémový syr najskôr rozmiešajte, aby ste ho zjemnili. Potom pridajte kokosové mlieko a čokoládovú zmes.
- Nakoniec pridajte šťavu z citróna.
- Hotový krém nalejte na korpus a vložte najmenej na 2 hodiny do chladničky. Pred podávaním ho ozdobte kokosom a bonbónmi. Zvyšky koláčika skladujte v chladničke. Dobrú chuť!
Zdroj / Recept na nepečený Raffaello cheesecake: tastemade