Kuracie soté na sladko-kyslo

Kuracie soté na sladko-kyslo

INGREDIENCIE

KURACIE MÄSO A MARINÁDA:
3 ks kuracie prsia
1/4 hrnčeka sójová omáčka
2 PL pomarančová šťava/džús
1/4 hrnčeka kukuričný škrob
SLADKO-KYSLÁ OMÁČKA:
3/4 hrnčeka pomarančová šťava/džús
1 PL sójová omáčka
1 PL hoisin omáčka (čínska barbecue omáčka)
1 PL ryžový ocot
2 PL hnedý cukor
1 PL kukuričný škrob
rastlinný olej na vyprážanie
jarná cibuľka
sezam

POSTUP

  • 1

    V miske zmiešame sójovú omáčku, pomarančový džús a kukuričný škrob.

  • 2

    Kuracie prsia pokrájame na menšie kúsky a dáme do misky s marinádou. Dobre premiešame a marinujeme niekoľko hodín – ideálne celú noc.

  • 3

    Na panvici si rozhorúčime trošku oleja a na ňom následne z každej strany opečieme kuracie kúsky.

  • 4

    Potom pridáme pomarančovú šťavu/džús, sójovú omáčku, hoisin omáčku, ryžový ocot, hnedý cukor a kukuričný škrob. Všetko spolu dobre premiešame, chvíľku povaríme a odstavíme.

    Podávame s ryžou posypané posekanou jarnou cibuľkou a sezamom.

Author: administrator

Tvorba šikovných domácich majstrov.

administrator

Tvorba šikovných domácich majstrov.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Close Menu