INGREDIENCIE
KURACIE KÚSKY V CESTÍČKU:
900 g kuracie stehno (vykostené, bez kože)
3 hrnčeky hladká múka
1 hrnček kukuričný škrob
1 ČL biele korenie (mleté)
1 PL soľ
1 ks vajce
1.5 hrnčeka voda
2 PL olej
SLADKO-KYSLÁ POMARANČOVÁ OMÁČKA:
1 ČL rastlinný olej
1/4 ČL čili vločky
1 ČL zázvor (postrúhaný na jemno)
1 PL cesnak (postrúhaný na jemno)
1/4 hrnčeka kryštálový cukor
1/4 hrnčeka hnedý cukor
1/4 hrnčeka pomarančová šťava / džús
1/4 hrnčeka ocot (ideálne ryžový)
2 PL sójová omáčka
2 PL kukuričný škrob
1 ČL sezamový olej
Postup:
Kuracie kúsky v cestíčku: Vo väčšej mise zmiešame hladkú múku, kukuričný škrob, mleté biele korenie a soľ. Následne pridáme vajce a vodu – dobre premiešame. Nakoniec za stáleho miešania pridáme olej.
-
2
Kuracie mäso si nakrájame na menšie kusy a dáme do pripraveného cestíčka. Dobre premiešame, aby sa každý kúsok mäsa obalil v cestíčku. Necháme odležať v chladničke – cca 30 minút.
-
3
Do hlbšej panvice alebo hrnca si dáme väčšie množstvo oleja, ktorý necháme rozhorúčiť. Následne v ňom vyprážame kuracie kúsky v cestíčku.
-
4
Vypražené kuracie kúsky pokladáme na papierové obrúsky, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.
-
5
Sladko-kyslá pomarančová omáčka: Na panvicu si dáme olej, čili vločky, zázvor, cesnak, kryštálový a hnedý cukor – premiešame a varíme na miernom ohni.
-
6
Ďalej pridávame tieto suroviny – ocot, sójovú omáčku, kukuričný škrob rozmiešaný v troške vody (pridávame po častiach podľa potreby), pričom po pridaní každej zmes dobre premiešame.
-
7
Potom do vzniknutej omáčky pridáme vypražené kuracie kúsky a dobre premiešame, aby sa nám každý kúsok obalil omáčkou.
-
8
Nakoniec primiešame sezamový olej, premiešame a odstavíme.
-
9
Podávame napríklad s ryžou alebo ryžovými rezancami, prípadne obohatené o jarnú cibuľku.