Potrebujeme:
– 450 g čínskej kapusty
– 600 ml zeleninového vývaru
– 1 lyžicu ryžového octu
– 1 lyžicu svetlej sójovej omáčky
– 1 lyžicu práškového cukru
– 1 lyžicu suchého sherry
– 1 pokrájanú červenú chili papričku
– 1 lyžicu kukuričného škrobu
– 2 lyžice vody
Postup:
Z čínskej kapusty zrežeme stonky a listy, pokrájame na malé kúsky.Vo väčšom hrnci zohrejeme zeleninový vývar, pridáme kapustu a povaríme 10-15 minút.V miske zmiešame ryžový ocot, sojovú omáčku, cukor a sherry.Zmes pridáme do polievky spolu s pokrájanou chili papričkou.Necháme zovrieť, zmiernime oheň a varíme ešte 2 – 3 minúty.V miske zmiešame kukuričný škrob s vodou na hladkú kašu a pomaly za stáleho miešania prilievame do polievky.Polievku miešame, kým nezhustne, a varíme ešte asi 4 – 5 minút.Ihned ju rozdelíme do predhriatych misiek a podávame.
Dobrú chuť.