Potrebujeme:
– 350 g kuracieho mäsa
– štipku soli
– 1 mierne rozšľahaný bielok
– 2 lyžice kukuričného škrobu
– 4 lyžice rastlinného oleja
– 2 roztlačené strúčiky cesnaku
– 1 cm čerstvého postrúhaného dumbiera
– 1 kápiu, pokrájanú
– 1 zelenú papriku, pokrájanú
– 2 červené čili papričky, posekané
– 2 lyžice sójovej omáčky
– 1 lyžicu ryžového vína
Postup:
Kuracie mäso pokrájame na kocky a dáme do misy.Pridáme soľ, vaječný bielok, škrob a lyžicu oleja.Premiešame, aby sa mäso rovnomerne obalilo.Vo woku rozohrejeme olej.Pridáme cesnak, dumbier a pražíme asi 30 sekúnd.Do zmesi pridáme kúsky mäsa a pražíme 3 – 4 minúty do hneda.Primiešame kápiu, čili, sójovú omáčku, ryžové víno/alebo biele víno/, vínny ocot a povaríme 3 minúty.Kuracie mäso čili preložíme na misu a podávame napr s ryžou.
Dobrú chuť…