Zapekané tuniakové cestoviny

Zapekané tuniakové cestoviny

INGREDIENCIE

200 g cestoviny
šťava a kôra z 1 citróna
podľa chuti bazalka
2 PL olivy
160 g tuniak (ideálne v olivovom oleji)
podľa chuti soľ
podľa chuti mleté čierne korenie
strúhaný syr

POSTUP

  • 1

    Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode.

    • Na panvicu si dáme citrónovú šťavu s kôrou a na nízkej teplote zahrievame. Pridáme trošku vody, v ktorej sa varili cestoviny a pokrájané olivy. Osolíme, okoreníme a všetko spolu dobre premiešame a krátko povaríme.

    • 3

      Následne pridáme cestoviny a tuniaka aj s olejom. Premiešame a podľa chuti pridáme ešte posekanú bazalku.

    • 4

      Pripravené cestoviny dáme do menšej zapekacej misy alebo rozdelíme do dvoch malých zapekacích misiek. Vrch bohato posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 5 až 10 minút.

Author: administrator

Tvorba šikovných domácich majstrov.

administrator

Tvorba šikovných domácich majstrov.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Close Menu