INGREDIENCIE
200 g cestoviny
šťava a kôra z 1 citróna
podľa chuti bazalka
2 PL olivy
160 g tuniak (ideálne v olivovom oleji)
podľa chuti soľ
podľa chuti mleté čierne korenie
strúhaný syr
POSTUP
-
1
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode.
-
Na panvicu si dáme citrónovú šťavu s kôrou a na nízkej teplote zahrievame. Pridáme trošku vody, v ktorej sa varili cestoviny a pokrájané olivy. Osolíme, okoreníme a všetko spolu dobre premiešame a krátko povaríme.
-
3
Následne pridáme cestoviny a tuniaka aj s olejom. Premiešame a podľa chuti pridáme ešte posekanú bazalku.
-
4
Pripravené cestoviny dáme do menšej zapekacej misy alebo rozdelíme do dvoch malých zapekacích misiek. Vrch bohato posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 5 až 10 minút.
-