Francúzsky Tarte au Chocolat

Francúzsky Tarte au Chocolat

Tarte au Chocolat – francúzsky čokoládový tart poteší chuťové bunky bohatou chuťou čokolády a krehkým maslovým cestom. Čaká na vás lahodný čokoládový krém a na vrchu čerstvé ovocie.

Ingrediencie na 6 porcií

Cesto (pate sablee):

  • 110 g masla izbovej teploty,
  • 30 g práškového cukru,
  • 1 vajíčko,
  • 160 g polohrubej múky,
  • 50 g mletých mandlí,
  • 1/4 čajovej lyžičky soli,
  • 15 ml mlieka (1 polievková lyžica).

Čokoládový krém:

  • 200 g horkej čokolády (55-70%),
  • 160 g šľahačkovej smotany,
  • 80 ml mlieka,
  • 2 malé vajíčka,
  • štipka soli,
  • 30 g (2 polievkové lyžice) kryštálového cukru,
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu,
  • ovocie na ozdobu.

Návod ako postupovať

  1. Začnite prípravou cesta. Vo veľkej mise zmixujte maslo s práškovým cukrom, kým nie je zmes svetložltá a nadýchaná.
  2. Pridajte vajíčko a vymiešajte krém.
  3. V stredne veľkej miske zmiešajte múku s mletými mandľami a soľou. Pridajte ich k maslovej zmesi.
  4. Drevenou varechou vmiešajte múku do maslovej zmesi. Snažte sa prestať skôr ako by ste cesto „premiešali“ a bolo by príliš tekuté a teplé.
  5. Cesto zabaľte do celofánu, vyformujte z neho disk a vložte ho na 30 minút do chladničky.
  6. Rúru predhrejte na 180°C.
  7. Hotové cesto rozvaľkajte cez celofán na kruh s priemerom 30 cm.
  8. Hotové cesto natlačte do formy na pečenie a prevísajúce okraje odrežte.
  9. Pred pečením vložte cesto vo forme na 30 minút do chladničky.
  10. Potom cesto popichajte vidličkou a prikryte papierom na pečenie, na ktorý nasypete suché strukoviny, ryžu alebo závažia, ktoré sa používajú pri pečení koláčov.
  11. Cesto pečte 15 minút, potom odoberte strukoviny alebo ryžu a pečte ešte 10-15 minút. Pred plnením nechajte cesto úplne vychladnúť.
  12. Teplotu rúry znížte na 160°C.
  13. Pripravte čokoládový krém. V stredne veľkom hrnci zohrejte mlieko so šľahačkou, nesmú však vrieť.
  14. Zložte ich zo sporáka a vmiešajte do nich čokoládu posekanú na menšie kúsky. Miešajte kým sa čokoláda úplne neroztopí. Potom pridajte cukor, vanilkový extrakt a premiešajte. Po jednom vmiešajte vajíčka.
  15. Hotový krém nalejte na vychladené cesto a pečte 20 minút.
  16. Hotový tart nechajte vychladnúť pri izbovej teplote a potom ešte 2 hodiny v chladničke. Napokon ho ozdobte podľa vlastnej fantázie a na rezanie použite horúci nôž (namočený do vriacej vody). Dobrú chuť!

Zdroj / Recept na čokoládový tart: youtube

Author: administrator

Tvorba šikovných domácich majstrov.

administrator

Tvorba šikovných domácich majstrov.
Close Menu