Príprava jedla pre 4 osoby/porcie/
Potrebujeme:
- 225 g hovädzej roštenky
- 2 roztlačené strúčiky cesnaku
- 1 lyžička mletého badiánu
- 1 lyžica tmavej sojovej omáčky
- vňať mladej cibuľky
Omáčka
- 2 lyžice oleja
- 1 viazanička mladej cibuľky
- 1 lyžica sojovej omáčky
- 1 lyžica suchého sherry
- pol lyžičky čili omáčky
- 2 lyžičky kukuričného škrobu
- 4 lyžičky vody
Postup:
Mäso pokrájame na tenké rezančeky a dáme do plytkej nádoby.V miske zmiešame cesnak, badián, sojovú omáčku.Zmes nalejeme na mäso a dôkladne ho ňou obalíme.Prikryjeme a dáme aspoň na 1 hodinu do chladničky.Príprava omáčky:V predhriatom woku rozohrejeme olej.Zmiernime teplotu, pridáme prepolené cibuľky a pražíme ich 1 – 2 minúty.Potom ich z woku vyberieme naberačkou a odložíme nabok.Do woku pridáme mäso aj s marinádou a pražíme 3 – 5 minút.Dáme späť mladé cibuľky, pridáme sojovú omáčku, sherry, čili a dve tretiny vody.V miske zmiešame zvyšnú vodu so škrobom a primiešame do mäsa.Necháme zovrieť a za stáleho miešania povaríme, kým omáčka nezhustne.Mäso s omáčkou preložíme na ohriatu misu, ozdobíme vňaťou z mladej cibuľky a podávame…