Korenisté hovädzie mäso

Korenisté hovädzie mäso

Príprava jedla pre 4 osoby/porcie/

Potrebujeme:

  • 225 g hovädzej roštenky
  • 2 roztlačené strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička mletého badiánu
  • 1 lyžica tmavej sojovej omáčky
  • vňať mladej cibuľky

Omáčka

  • 2 lyžice oleja
  • 1 viazanička mladej cibuľky
  • 1 lyžica sojovej omáčky
  • 1 lyžica suchého sherry
  • pol lyžičky čili omáčky
  • 2 lyžičky kukuričného škrobu
  • 4 lyžičky vody

Postup:

Mäso pokrájame na tenké rezančeky a dáme do plytkej nádoby.V miske zmiešame cesnak, badián, sojovú omáčku.Zmes nalejeme na mäso a dôkladne ho ňou obalíme.Prikryjeme a dáme aspoň na 1 hodinu do chladničky.Príprava omáčky:V predhriatom woku rozohrejeme olej.Zmiernime teplotu, pridáme prepolené cibuľky a pražíme ich 1 – 2 minúty.Potom ich z woku vyberieme naberačkou a odložíme nabok.Do woku pridáme mäso aj s marinádou a pražíme 3 – 5 minút.Dáme späť mladé cibuľky, pridáme sojovú omáčku, sherry, čili a dve tretiny vody.V miske zmiešame zvyšnú vodu so škrobom a primiešame do mäsa.Necháme zovrieť a za stáleho miešania povaríme, kým omáčka nezhustne.Mäso s omáčkou preložíme na ohriatu misu, ozdobíme vňaťou z mladej cibuľky a podávame…

Author: administrator

Tvorba šikovných domácich majstrov.

administrator

Tvorba šikovných domácich majstrov.

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Close Menu