FIT KINDER REZ ČI TORTA
5 vajíčok ,4 p.lyžice práškového kakaa,2 p.lyžice medu,2 p.lyžice kokos oleja, 500 g tvarohu,2 lyžice medu a jeden vanilkový lusk a 80/percentnú čokoládu na poliatie nakoniec.z bielkov vyšľahať sneh, so…
5 vajíčok ,4 p.lyžice práškového kakaa,2 p.lyžice medu,2 p.lyžice kokos oleja, 500 g tvarohu,2 lyžice medu a jeden vanilkový lusk a 80/percentnú čokoládu na poliatie nakoniec.z bielkov vyšľahať sneh, so…
Mliečna cukrovinka Kalakand má svoj pôvod v indickej kuchyni. Základom je zohrievanie mlieka, ktoré zmenší svoj objem na polovicu, pridanie kyslých prísad a cukru, ktoré vytvoria netypické cesto. Potom sa vkladá do nádob,…
Vianoce sú o spoločne strávených chvíľach, tradíciách, ale aj o kreativite každého z nás. Objavte v sebe hravé dieťa a zabavte sa pri výrobe vlastných ozdôb, napríklad zo špagátu. Efektne vyzerajú…
Tropická chuť kokosu sa v tomto nepečenom dezerte snúbi s jemnými mandľami a bielou čokoládou. Hodí sa na akúkoľvek oslavu alebo letnú záhradnú párty. Ingrediencie: 200 g sušienok, ideálne z kukuričnej múky, 15…
Hustý vaječný likér pohladí chuťové bunky a svojou nezameniteľnou vôňou poteší každého maškrtníka. Máme z neho síce „sladko až za ušami“, ale párkrát v roku je dovolené zhrešiť aj takýmto spôsobom. Tak na…
Vinarterta je tradičný islandský dezert, ktorý sa podáva na rôznych oslavách. Ako to s tradičnými pochúťkami býva, základ je rovnaký, ale každá rodina si ho pripravuje podľa svojej chuti. Niektorí vynechajú škoricu, iní jej…
Tradičné zlepované linecké koláčiky s osviežujúcim džemom, poprášené cukrom, nesmú chýbať hádam na žiadnom vianočnom stole. Spolu s vanilkovými rožtekmi či medovníkmi patria k tradičnej klasike. Vyskúšajte ich podľa receptu šikovnej Mony, vďaka ktorému budú…
Tarte au Chocolat – francúzsky čokoládový tart poteší chuťové bunky bohatou chuťou čokolády a krehkým maslovým cestom. Čaká na vás lahodný čokoládový krém a na vrchu čerstvé ovocie. Ingrediencie na 6 porcií Cesto…
Talianske castagnole sú v niečom podobné našim tradičným šiškám, ale osobitý šmrnc im dodáva anízový likér. Navyše sa vyprážajú v arašidovom oleji, ktorý naše babičky pravdepodobne nepoznali. Spoločné majú obdobie, kedy sa zvyknú pripravovať…
Dračie ovocie – pitahaya – dostala meno podľa dračieho vajca, ktoré svojim tvarom pripomína. Vo vnútri skrýva nálož antioxidantov ako je vitamín C, čím pomáha zvyšovať imunitu. Znižuje cholesterol, urýchľuje metabolizmus a pôsobí priaznivo…
Uhorkový sirup sa nepýši iba žiarivou farbou, ktorá je úplne prírodná, ale aj osviežujúcou chuťou. Po zmiešaní s vodou si pripravíte lahodnú letnú limonádu – najmä ak použijete vychladenú minerálku. Miešať ho môžete aj…
Omamná vôňa lipových kvetov sa vo vzduchu šíri najmä v júni a v júli. Patrí medzi najkošatejšie stromy, preto poskytuje okrem príjemnej arómy aj tieň. Je obľúbená medzi včelami a kedysi rástla…
Sezóna medvedieho cesnaku začína v apríli a jeho účinky na naše telo sú takmer zázračné. Najvýraznejšie sa podieľa na detoxikácii organizmu, čím podporuje imunitu. Pomáha aj pri žalúdočných ťažkostiach, vysokom krvnom tlaku, kŕčových žilách,…
Zohnať drevené prútie v prírode by mal byť pre Vás ten najmenší problém. A prečo práve prútie? Prinášame Vám jednoduchý návod krok za krokom, pomocou ktorého si zostrojíte nádherný dekoračný stromček práve z neho. Náklady na zostrojenie…
Jeseň je čas, kedy sa stromy „vyzliekajú“ a tak máme možnosť na zemi vidieť množstvo do žlta až červena sfarbených listov. Bola by škoda len tak na nich pozerať, preto si ukážeme jeden…
Čajník nepatrí medzi základné kuchynské pomôcky a väčšinou si na jeho výbere dávame záležať, pretože ho majú naše návštevy najčastejšie na očiach. Varešky ostávajú zavreté v kuchyni, ale čajník sa stáva…